5 Thriller Boekenseries Die Je Gelezen Moet Hebben

Als fan van spannende boeken wil je natuurlijk geen enkele thriller missen! Zeker niet als deze thrillers als boekenseries worden uitgegeven, en je hier nog uren leesplezier aan kunt beleven. Welke boekenreeks heb jij nog niet gelezen of zou je juist graag aan vrienden en familie willen aanbevelen? Op basis van mijn persoonlijke voorkeur en vele recensies is het uiteindelijk gelukt om een top 5 samen te stellen van spannende boekenseries.

Heb jij deze spannende boekenseries al gelezen?

De volgorde van de onderstaande boeken is willekeurig en bestaat voornamelijk uit internationale schrijvers (een blog gericht op Nederlandse schrijvers staat in de planning!). Zit je favoriete boekenserie er niet tussen, laat dan even een reactie achter, misschien heb ik wel een pareltje over het hoofd gezien!

1. Jussi Adler-Olsen – De Vrouw In De Kooi (Serie Q)De Vrouw In De Kooi

Dit is het eerste boek van de “Serie Q”van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen. Een bekende politica verdwijnt plotseling. Het is aan de eigenzinnige Carl Morck om uit te zoeken wat er is gebeurd. Een mooi debuut in deze serie die de spanning er goed in houdt tot aan de laatste bladzijde. Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan zijn er nog 6 andere boeken in deze serie. Selfies is het nieuwste boek in de Q-serie en is in het Nederlands uitgebracht in 2017.

2. Dan Brown – De Da Vince Code

De Da Vinci Code boek was een van mijn favoriete boeken toen in nog op de Middelbare school zat, uit 2003 alweer. Het boek is geschreven door de Amerikaanse schrijver en bovendien ex pop zanger Dan Brown. Later schreef hij nog Het Bernini Mysterie, Het Verloren Symbool, De Delta deceptie, Het Juvenalis Dilemma en vrij recent Inferno. Stuk voor stuk een genot om te lezen. Thema’s als kunst, complottheorieën, symboliek en architectuur komen veel terug in zijn boeken.

3. Carlos Ruiz Zafón – Schaduw van de wind

De Spaanse auteur Zafón begon zijn literaire carrière met het schrijven van jeugdliteratuur. Schaduw van de wind was zijn – zeer succesvolle – debuutroman. Het boek speelt zich af in Barcelona in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, rond de periode van de Spaanse Burgeroorlog. Naast het historische perspectief bevat dit boek bijzonder veel humor, vooral Fermín brengt je vaak aan het lachen. Als je nog nooit naar Barcelona bent geweest dan zal dit boek je zeker aanmoedig om daar snel eens naartoe te gaan. Deze boekenserie bestaat voorlopig nog uit drie delen, samen met Het spel van de engel en De gevangene van de hemel. Wanneer het laatste deel van dit vierluik uitkomt is helaas nog niet bekend.

4. Stieg Larsson – Mannen die vrouwen haten

Mannen die vrouwen haten is het eerst deel van de Millennium Trilogie. Millennium staat voor het fictieve tijdschrift, waar journalist Mikael Blomkvist voor werkt. Door een artikel te publiceren over een grote belegger belandt Blomkvist in de gevangenis. Hij moet zich tijdelijk terugtrekken, maar krijgt in de gevangenis een andere baan aangeboden om een moordzaak te onderzoeken… Het boek begint wat langzaam, daar moet je even doorheen bijten. Helaas heeft de Zweedse schrijver nooit van zijn eigen succes kunnen geniet omdat zijn boeken pas zijn uitgebracht na zijn overlijden in 2004. De overige boeken in deze serie zijn: “De vrouw die met vuur speelde”, “Gerechtigheid” en “Wat ons niet zal doden”.

5. Suzanne Collins – De Hongerspelen (The Hunger Games)

Mocht je deze boeken nog niet gelezen hebben, dan heb je vast en zeker de film(s) wel gezien. Het verhaal speelt in het fictieve land Panem, dat bestaat uit 12 districten en het Capitool als hoofdstad. Ooit was er nog een 13e disctrict, dat helemaal vernietigd is door de opstanden die toen plaats vonden. Als straf heeft het Capitool de Hongerspelen in het leven geroepen. Uit elk district worden een jongen en een meisje gekozen. Zij vechten tegen de andere districten tot er uiteindelijk maar 1 winnaar over blijft (lees: in leven is). De Hongerspelen Trilogie bestaat uit drie delen, “Vlammen” (2009) en “Spotgaai” (2010) zijn respectievelijk het tweede en derde deel.

Heb je na het lezen van deze blogs tips voor andere boekenseries? Vond je het een leuke blogpost? Laat het even weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *