E-reader: 7 Redenen Om Geen Papieren Boeken Meer Te Kopen

De laatste jaren is de e-reader sterk in opkomst. Het heeft een paar jaar geduurd, maar toch lijkt de tijd nu rijp voor het digitale leestijdperk. Het digitaal lezen van boeken heeft veel voordelen. Mocht je nog niet overtuigt zijn, dan heb ik hier een aantal redenen die je mogelijk wel over de streep kunnen trekken.

Beter voor het milieu

Voor de aanschaf van e-books is geen papier nodig en dus hoeven er géén bomen voor gekapt te worden. Afgezien van de materialen waar de e-reader van gemaakt is en de stroom die je gebruikt om de accu op te laden heeft het lezen van elektronische boeken geen impact op het milieu. Wel zo’n prettige gedachte in deze tijd van uitputtende grondstoffen.

Je hoeft de deur niet uit voor nieuwe boeken

Tijd voor een nieuw boek? Met een paar klikken ben jij voorzien van een nieuw boek als je in het bezit bent van een e-reader. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Voortaan hoef je niet meer door de regen naar de boekhandel te fietsen of te wachten tot je boek eindelijk wordt thuisbezorgd.

Meer ruimte in huis

Boeken nemen al snel veel ruimte in beslag, voor je het weet staat de kast vol met boeken en moet je op zoek naar een grotere kast. Of je gaat verhuizen en komt er dan pas achter hoeveel boeken je wel niet hebt, dit weet ik uit eigen ervaring. Op een e-reader kun je honderden of zelfs duizenden boeken opslaan en dat bespaart écht een hoop ruimte! Tip: heb je geen kast van een huis? Dan heb je helaas ook geen plek voor kasten vol met boeken…

Makkelijk om mee te nemen

Een van de grootste voordelen van de e-reader is dat deze makkelijk mee te nemen is. Vooral als je op vakantie gaat hoef je je geen zorgen te maken over boeken die niet in de koffer passen, of dat de koffer misschien te zwaar gaat zijn. En je hebt zeker weten genoeg boeken bij je. Het geeft al stress genoeg dat inpakken…

E-books zijn goedkoper dan papieren boeken

Nog een groot voordeel is dat e-books meestal een stuk goedkoper zijn dan traditionele boeken. Vooral bij dikkere boeken komt het nogal eens voor dat een ebook maar de helft van een paperback kost. Zo heb je de investering in een mooie e-reader snel terugverdiend.

E-readers geven geen straling af

Voor het slapen gaan naar schermen kijken is een slechte gewoonte. Het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat je lichaam wakker blijft, daardoor val je minder snel in slaap. Wanneer je een e-reader met e-inkt technologie koopt dan heb je net als met een gewoon boek geen last van straling. Deze technologie maakt namelijk gebruik van licht uit je omgeving en straalt zelf geen licht uit. Las je tot nu toe boeken op je tablet of smartphone en heb je moeite om in slaap te vallen? Denk er dan eens over na om over te stappen op een e-reader.

Je bent hipper dan de buurvrouw(man)

Deze spreekt voor zich. Ook wel eens leuk toch? 😉

P.s. Tips nodig voor een spannende boekenreeks? Bekijk dan deze blog eens met 5 thriller boekenseries die je zeker gelezen moet hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *